dilluns, 25 de febrer del 2008

La Selecció Catalana al PES 2008


La presència de la Selecció Catalana als grans esdeveniment del futbol mundial ja és possible. Des d'aquesta web ja és possible descarregar-se el mod per fer més nostre el famós simulador. Jo l'he provat i no afecta ni poc ni gens a la jugabilitat i els canvis són per millor: a part de Catalunya també hi afegeix Euskadi i diferents equips de categories inferiors.

dissabte, 23 de febrer del 2008

Els dimarts amb Morrie


Un bon dia, Mitch Albom veu per televisó que un dels seus exprofessors, en Morrie, pateix una malaltia terminal i això no el deixa indiferent i si posa en contacte. Amb aquest inici, de seguida un sap com acabarà la novel•la, però això no li treu atracció, sinó tot al contrari, fa que encara en tingui més. A partir d'aquí, dimarts rere dimarts, alumne i professor es troben. I dimarts rere dimarts parlen de temes que els preocupen: el món, de sentir llàstima per un mateix, la recança, la mort, l'amor... i així fins a catorze dimarts.
Les converses fugen de les banalitats i els tòpics més recurrents al tractar aquestes temes i no tan sols arriben al cor, sino que també fan pensar, i molt. A tot això s'hi afegeix una bona qualitat literària i no és en va que durant molt de temps hagi estat, discretament, un dels best sellers mundials. A més, tot i la duresa de la situació, ni tan sols quan és a les portes de la mort Morrie fa pena ni llàstima: és tot un exemple de ganes de viure, de valor i un gran esperit de superació. A més, ni en les escences més dures es cau en la morbositat vanal i inútil que no ens porta enlloc i que ara està tant de moda per enganxar audiència. I si algú ja l'ha llegit (fa anys que està al mercat) n'existeix una segona part: Morrie se'n va.

dimarts, 12 de febrer del 2008

El paper de sony



Aquesta pila de manuals no són de la tota la col·lecció d'aparells que tinc de Sony. Tots són d'un aparell que vaig comprar el dissabte passat i n'hi ha 11, en 11 idiomes diferents, dels quals només en comprenia dos. El castellà i l'anglès però hi faltava el català. Entre tants i tants idiomes i malgastar tant de paper, que els costaria afegir-hi el català. O millor dit, no seria millor afegir-hi el català a la distribució que es fa a Catalunya al mateix torn que se'n treuen els fulletons en francès, portuguès, alemany, xinès o japonès i tota la resta? No seria una bona manera de deixar de malgastar i al mateix temps fomentar el català?

dissabte, 2 de febrer del 2008

Una novel·la com les d'Alfred Bosch


Viatge a la València al segle XIX. Guerres del francès a cavall de la industrialització i la vida rural. Una part tira cap al liberalisme però l’Esglèsia més conservadora no vol que la societat evolucioni i es restaura la Inquisició. I a través del personatge de Llorenç Ramo, Alfred Bosch ens narra la història de l’últim condemnat, Gaietà Ripoll a morir a la foguera pel Sant Ofici. Ramo fa l’impossible per salvar-lo, però una secta i complots constants a la seva esquena, sectes i símbols gairebé indesxifrables el porten en un carreró sense sortida. Ramo vol defensar el seu amic.
I tot això, en una novel•la com les de Bosch. Uns fets reals que inspiren la ficció i d’una forma fresca i sense recarregar-se ens aproximen i ens fan conèixer etapes de la nostra història. I després de llegir Inquisitio, no és estrany que la novel•la li hagi valgut un premi. Aquest cop el Prudenci Bertrana.


Inquisitio. Alfred Bosch.
Editorial Columna. 2006