dissabte, 28 de juny del 2008

Bogeries de Brooklyn. Paul Auster.

Possiblement un dels millors llibres de l’autor nord-americà Paul Auster, que viu al barri novaiorquès de Brooklyn, on s’ambienta el llibre. El protagonista, el jubilat Nathan Glass, ja té 60 anys, està divorciat i pateix un càncer. Per quest motiu es trasllada a Brooklyn per passar els últims anys de la seva vida. Sorprenentment, però, es troba el seu nebot i la seva vida fa un gir de 360 graus, fins al punt de convertir-se en un home feliç. A partir d’aquí s’entrecreuen diferents històries dels personatges i tòpics que la literatura i el cinema nord-americà ens han presentat repetidament: homosexuals, estafadors, transformistes, prostitució, drogues, sectes…. però Auster ho fa amb un llenguatge gairebé perfecte: és directe i exacte, i es deixa de floritures literàries que dificulten la lectura.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Roger!!!!!!! que bé que se't dóna el do de paraula jeje, ets un crack!!! Doncs quan pugui em compraré el llibre i me'l llegiré, segur que és molt interessant si ve de tu! jeje. Apa que segueixis tenint molta sort en el teu blog i en tot el que facis! Petons!

Mercè.

Alba ha dit...

Casualitats de la vida, o d'aquestes de Paul Auster, he anat a petar aquí quan acabo d'escriure al meu blog una entrada sobre aquest llibre.

I que gran que és l'Auster.

Salut i llibres! ;)